Menu

 

Collega gezocht!

Medior adviseur natuur en landschap

Wageningen, oktober 2021

Laat je volgende stap een sprong zijn

Wing zoekt een adviseur die graag wil werken aan een duurzame leefomgeving. Een adviseur die snapt dat oplossingen alleen gezamenlijk tot stand komen vanuit respect voor elkaars belangen, en in staat is het goede proces hiervoor te organiseren.

Het landelijk gebied is volop in beweging. De stikstofproblematiek, het verbeteren van natuur en biodiversiteit, een duurzame toekomst voor de landbouw, de energietransitie, klimaatadapatie zijn opgaven die grote consequenties zullen hebben voor de inrichting van ons landelijk gebied. Wing zoekt een adviseur met kennis en ervaring die deze transitieprocessen in het landelijk gebied kan begeleiden, die de opgaven inhoudelijk kan verbinden, en ook in staat is om met boeren, beheerders, bewoners en bestuurders het gesprek aan te gaan om om samen te komen tot goede oplossingen.

Je werkzaamheden

Je organiseert projecten in het landelijk gebied waar inhoudelijke vragen en bestuurlijk maatschappelijke processen samenkomen. Vanuit je inhoudelijke expertise werk je als projectleider en procesbegeleider in teamverband aan uitdagende vraagstukken, zowel op gebieds- als bovenregionaal niveau. Je bent in staat om zaken in beweging te zetten, processen goed te organiseren en vanuit overzicht, inspiratie en verbinding met partijen in het gebied op zoek te gaan naar oplossingen. Je bent aantoonbaar in staat om via jouw netwerk en ervaring nieuwe opdrachten binnen te halen en de positie en profiel van Wing in dit werkgebied verder te versterken.

Functieprofiel

We zoeken een krachtige, breed inzetbare professional die beschikt over:
• Een relevante academische opleiding bijvoorbeeld; agrarische studies, natuur en landschap, planologie, bestuurskunde, rurale innovatiestudies, (sociale)geografie.
• Brede praktijkervaring met (één van) de thema’s van Wing; natuur, het landelijk gebied, landbouw en klimaatadaptatie.
• Het vermogen om snel te schakelen tussen praktijk, bestuur, kennis.
• Ervaring met processen in een complexe politiek- en bestuurlijke context.
• In staat om zelf opdrachten te verwerven en uit te voeren.
• Een inspirerende visie op en kennis van de inhoud van actuele vraagstukken op bovengenoemde thema’s.
• Aantoonbare kracht om opdrachten te verwerven en succesvol uit te voeren, onder andere door een uitgebreid netwerk en gezag in het werkveld in te zetten.
• Vermogen om mensen vanuit verschillende perspectieven tot resultaten te brengen.
• Een persoonlijkheid die zich thuis voelt bij Wing, een eigen kleur toevoegt aan het pallet en bereid is in de relatie met het bureau te investeren.

Wij bieden

• Omvang van de aanstelling in overleg (minimaal 28 uur per week).
• Een informele en inspirerende werkomgeving en gemotiveerde en gedreven collega's.
• Een uitdagende baan met veel ruimte voor eigen initiatief, reflectie en doorgroeimogelijkheden.
• Prima beloning en marktconforme arbeidsvoorwaarden, en winstdeling.

Organisatie

Wing is een waarde gedreven organisatie die zich aan de voorkant van veranderingen in de samenleving begeeft.
We ondersteunen partijen bij vraagstukken over het duurzaam gebruik van de leefomgeving. Het accent ligt daarbij in het landelijk gebied en de grote wateren. De gecombineerde transitie naar duurzame landbouw, energie, klimaatadaptatie en circulaire economie hebben onze bijzondere interesse.

Wij voelen ons thuis in complexe, dynamische en politiek gevoelige omgevingen, waar het fysieke, sociale en economische domein elkaar ontmoeten. Samen met onze opdrachtgevers zoeken wij naar kansen om oude barrières te slechten, nieuwe synergie tot stand te brengen en gezamenlijk maatschappelijke en economische waarde te creëren. Bij Wing werken nu 30 mensen. Meer over Wing en onze projecten kan je op deze website vinden.

Sollicitatieprocedure

Ben je geïnteresseerd en herken je je in dit profiel? Wij gaan graag met je in gesprek. Je kan je interesse per e-mail kenbaar maken aan info@wing.nl. Wij zien je CV en motivatie met belangstelling tegemoet.

Voor vragen kun je contact opnemen met:
Kees van Es, 06 222 854 10 of
Ronald Lanters, 06 215 154 34.
 

 
 
Adviseur Natuur en Landschap

Download

> print versie vacature adviseur Natuur en Landschap (pdf)