Menu

Welkom op de website voor de Dutch Arctic Circle (DAC), een netwerk voor Nederlandse Arctische contacten.

 

Nieuws

Komende bijeenkomsten

  • Poolsymposium: 19 mei 2022

Het jaarlijkse Poolsymposium brengt poolwetenschappers, beleidsmakers, ondernemers, artiesten en andere stakeholder met polaire activ.iteiten bijeen. DAC (Dutch Arctic Circle), APECS-NL (Association of Polar Early Career Scientists) en NWO organiseren gezamenlijk deze Polaire Dag vol activiteiten rond diverse thema's. 

> Klik hier voor meer informatie over het programma en registratie.
 

Terugkoppeling DAC bijeenkomst "Sustainable entrepreneurship in a changing Arctic"

Op 25 maart 2022 vond een online bijeenkomst van de Dutch Arctic Circle plaats over ‘Sustainable entrepreneurship in a changing Arctic’. Een succesvolle bijeenkomst waarin DAC deelnemers met verschillende achtergronden met elkaar in gesprek gingen. Het volledige verslag is nu beschikbaar, als ook de verschillende presentaties gelinkt aan de bijeenkomst.

> Klik hier voor het verslag en de presentaties.
 

Terugkoppeling DAC bijeenkomst "Veilig opereren in de Arctic"

Op 9 september 2021 vond een online bijeenkomst van de Dutch Arctic Circle plaats over ‘25 jaar Arctische Raad’ en ‘veilig opereren in het Arctisch gebied’. Een succesvolle bijeenkomst waarin DAC deelnemers met verschillende achtergronden met elkaar in gesprek gingen. Het volledige verslag is nu beschikbaar, als ook de verschillende presentaties en achtergronddocumenten gelinkt aan de bijeenkomst.

> Klik hier voor het verslag en de presentaties.


Netwerk

Het consortium zet zich graag in om het Dutch Arctic Circle netwerk uit te breiden en de verbinding op te zoeken met verscheidene maritieme sectoren, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties. Ken je een relevante organisatie of contactpersoon, geef dit dan ook door aan Linde (linde.vanbets@wing.nl). Het consortium pakt dit nadien verder op.

 
> Meer nieuwsberichten

Meld je ook aan

Contact
Eelco Leemans (06 461 18 649)
Linde van Bets (0317 745 452)

Team
Verena Ohms (Nederland Maritiem Land)
Eelco Leemans (Leeways Marine)
Linde van Bets (Wing Process Consultancy)