Menu

Mensen

De mensen van Wing spreken de taal van bestuurders, beleidsmakers, ondernemers en onderzoekers.

Marieke Verweij

Adviseur

Telefoon: 06 42 711 505

Marieke is vooral betrokken bij projecten in ‘het blauwe domein’, oftewel water. Ze werkt op het snijvlak tussen beleid, wetenschap, maatschappij en met name zoute bedrijfssectoren zoals visserij, scheepvaart en havens. Met sensitiviteit en daadkracht helpt ze mensen en systemen in beweging te brengen.

“Ik ben nieuwsgierig naar wat mensen beweegt en wat ze wezenlijk belangrijk vinden. Het antwoord daarop draagt bij aan een praktische en zakelijke invulling van welvaart in de brede zin van het woord. Met oog voor natuur, mens en economie. Om daar te komen is een gemeenschappelijke taal belangrijk. Als je elkaar begrijpt, kom je nader tot elkaar.

Mijn fascinatie voor de relatie tussen mens en zee kwam tot uiting in mijn studie en mijn werk als onderzoeker in de mariene biologie en sociologie. Ik zoek verbinding tussen verschillende disciplines, zoals ecologische economie. Ook  breng ik tien jaar ervaring mee in training, educatie, strategisch advies en procesbegeleiding.

In mijn vrije tijd speel ik de teamsport ultimate frisbee, piano -liefst in duo of trio- en dans ik graag salsa. Verder hou ik van koken, tuinieren en fietsreizen.”